De dracht

Een goed begin…

De geslaagde dekking was pas het begin. Toen we goed en wel weer thuis waren kreeg Ciska een heftige darminfectie. Omdat ze net gedekt was, werd ze behandeld alsof ze drachtig was.
Ze mocht, ondanks de verbouwing van hun eigen praktijk, een dagje logeren bij de tijdelijke Watermolenkliniek. Ze kreeg wat er aan medicatie gegeven mocht worden en een infuus om uitdrogen te voorkomen. Anoek en Sanne hebben haar goed verzorgd en aan het einde van de dag mocht ze weer mee naar huis, wel nog voor de zekerheid met een infuusnaaldje in. Toen alles goed bleef gaan mocht het naaldje op vrijdag ook verwijderd worden en werd het wachten extra spannend.

Op 1 mei gingen we weer naar Anoek, deze keer om te kijken of de dekking ook het gehoopte succes opgeleverd had. De echo gaf aan dat de uiterlijke tekenen niet van een schijnzwangerschap waren. Tenminste vier en misschien zelfs meer pups werden er geteld. Wat zijn we daar blij mee.

Een extra ‘pretecho’ op zaterdag geeft ons in een beeld 5 pups te zien. Of alle pups zich hebben laten zien weten we niet zeker en dubbel tellen, daar heb je ook niets aan. We houden het voorlopig op minstens vijf en misschien wel 6 pups. We wachten gewoon tot de bevalling voorbij is op het exacte aantal. Dan weten we ook het geslacht van de pups. We gaan gewoon een namenlijstje maken.

Inmiddels zitten we in de laatste weken. Je kunt nu goed zien dat ze een buikje krijgt.